אין משלוחים! הזמנות ניתן לאסוף עצמאית מהסניף הסמוך לביתכם.
אין משלוחים!
הזמנות ניתן לאסוף עצמאית מהסניף הסמוך לביתכם.

מדייקות מסלול מחדש

מדייקות מסלול מחדש

שיחה על בחירות בריאות לרגל הפרידה מסניף ת”א

ממש לפני שנתיים, נפגשנו לשיחה חברית, עסקית ובעיקר כנה, עם רינה (בכינויה “שגרירינה”), לקוחה נאמנה ומפרגנת, כותבת תוכן ועיתונאית לשעבר.

ההתרגשות היתה גדולה והבשורה היתה מרגשת – פותחות סניף חדש ומדוגם לבלנד, מקום שיתן השראה ומענה שלם לאלה הבוחרים באורח חיים מאוזן, תזונה בריאה, תוך שמירה על אמא אדמה.

אלו היו חתיכת שנתיים.

לצד הגשמת החזון: עשיה, התפתחות והמון בלנד של דברים טובים, נוצרה תחושת תפסת מרובה. אנחנו, שמצדדות “באיכות” על פני “כמות”,ש”מטיפות” לאורח חיים בריא ומאוזן, הזנחנו את עצמנו במרוץ אחר ההתפתחות העסקית, העמסנו על עצמנו יתר על המידה, פגמנו בבריאותנו ובעיקר בהנאה.

ניתן להפנות אצבע מאשימה למצב, למגיפה, למלחמה ,למחאה ,לתקופה, לכלכלה לבחירות כאלו או אחרות. סיבות ונסיבות לא חסר, אבל זה לא יהיה נכון או מדויק. 

לרגל סגירת סניף תל אביב , בחרנו לשתף בגילוי לב והשראה על החלטות אישיות ועסקיות, על בחירות בריאות ועל הציפיות לקראת התוכניות קדימה. על פיתוח והרחבה של סניף הבית בהרצליה, מעבר לייצור במפעל חיצוני ויציאה לשוק הקמעונאי ועוד המון תוכניות, בחירות והחלטות מתוך הקשבה לצרכי הגוף והנפש…

 

***

אנחנו יושבות בשעת ערב בסניף בלנד בפנחס רוזן בת”א, התנועה ערה והלקוחות נהנים משוקו חם עשוי מפולי קקאו משובחים או ממרק כתום עשיר, מפוצץ ברכיבים אנטי דלקתיים. שום דבר לא מסגיר את העובדה שבינואר 2025, בדיוק שנתיים מאז פתיחה והכרזה על סניף דגל חדש ומרהיב, דלת הזכוכית השקופה של בלנד תיסגר. 

מי שצמא לשיק בריא או רעב לאיזה כריך אמיתי ואיכותי יגיע לסניף הרצליה או פשוט יזמין באונליין. 

מידי פעם הלקוחות נעצרים ליד השולחן בו מיכל ונעמה יושבות, היוצרות וה”אימהות” של כל הטוב והמיטיב שיש לבלנד להציע, ניכר שאומנות האירוח בנפשן.

רינה: עוד לפני שאלת ה”למה”, אני סקרנית לדעת,  איך הלקוחות הגיבו להחלטה שלכן?

מיכל: בואי נגיד שבאופן טבעי, הרבה יותר קל ומרגש להכריז על פתיחת סניף. יש הרבה לקוחות שהסניף הזה הפך להיות חלק משגרת הבריאות והפנאי שלהם, אנשים שעובדים כאן או גרים בסמוך ומגיעים על בסיס יומי. אני מאמינה שזו תהיה בשורה “קשה לעיכול”. יחד עם זאת אנחנו לא נעלמות והרצליה היא לא נהריה ואנחנו נמשיך לתת שירות  ממש מעבר לפינה.

נעמה: יש לא מעט לקוחות שכבר שיתפנו בהחלטה ולצד הצער והאכזבה הגדולה הבינו לליבנו, תמכו בבחירה להתמקד בסניף אחד. שיבחו את ההחלטה שהיא, בסופו של דבר, מאד מושכלת, אמיצה, מדויקת ונכונה.

“לו יכולנו, היינו טועמות לאנשים מהצלחת..”

בין אם מדובר במרימי הגבה ובין אם אלו מלאי ההבנה, סגירת הסניף לאחר שנתיים של פעילות ענפה והבחירה לשוב ולהתמקד בסניף הרצליה הראשון והוותיק, עוררו לא מעט תהיות וסימני שאלה. על פניו, כל ההבטחות והציפיות לגבי סניף הדגל מומשו והתגשמו. הלקוחות פגשו מגוון עשיר של אוכל אמיתי, איכותי ואסתטי, מרכיבים מוקפדים והמון תשומת לב ומודעות לסביבה ולקיימות. בפועל, היה מרכיב אחד מאד משמעותי שלא עמד בסטנדרט המבוקש – הנוכחות וההשפעה של מיכל ונעמה.

רינה: אז הנה זה מגיע – מדוע בחרתן לסגור את סניף תל אביב ולחזור ולהישאר עם סניף הרצליה בלבד?

נעמה: נכון שמבחינת הנראות, ההגשה וכמובן הסטנדרטים של בריאות מיטבית הכל נשמר ואולי אפילו השתפר, אבל מיכל ואני הרגשנו שמשהו באינטימיות מול הלקוחות חדוות האירוח, היחס האישי, הנוכחות, הלך לאיבוד… גייסנו לסניף החדש עובדים מצוינים, למרבה הצער היו כאלה שגם גויסו לתקופת מילואים ארוכה, מה שהוסיף אתגר לא מבוטל. 

מיכל: הרגשנו שאנחנו חוטאות לאמת ומאבדות את האותנטיות שלנו. אי אפשר לדבר על אורח חיים בריא ומאוזן, ולחיות בסטרס על הקצה. אם אנחנו נושאות בבלנד את הדגל של איזון, בריאות גוף ונפש, אנחנו חייבות TO WALK THE TALK כפי שנהוג לומר.

הקשר בין השתיים כל כך הרמוני ושלם, מיכל מהנהנת ומסכימה עם כל מילה של נעמה. בנוסף, יש עוד ענין שחשוב לה לא פחות והלך לאיבוד בניהול שני סניפים

מיכל: מודה באשמה, אני חולת שליטה! בלנד הוא הרבה מעבר לשליחות הוא ממש הבייבי שלנו ואני רוצה להיות בנוכחות מלאה והקפדה על כל פרט בכל דקה. אם זה היה תלוי בי, כל מלפפון היה עובר אודישן 😊. היכולת לארח בחיוך, להיות קשובות לכל מה שעולה בשטח, לתת מענה בסטנדרטים לא פחות ממעולים היא הרבה יותר שפויה ואפשרית כאשר יש סניף אחד. סניף שכונתי, מקומי, ממש בית. הניסיון להיות בכל מקום גרם לי לא להיות במאה אחוז בשום מקום, על כל המשתמע.

זה לא כל כך נעים לראות BLEND סגור?

הן שכנות וחברות כבר למעלה מעשור, שותפות עסקיות בבלנד הרצליה מזה שש שנים וכאמור שנתיים גם בסניף תל אביב והמאפייה. בתזמון לא מקרי שתיהן היו בין עבודות, מחברות את הנקודות מניסיונן הרב מעולמות האירוח , הלייף סטייל והיזמות. 

מיכל עמדה מאחורי החלום ויחד הן הפכו אותו לחזון שרק הולך ומתפתח, להנגיש אורח חיים בריא לכל אחת ואחד בכל גיל, עם המון הקפדה ושמירה על איכות.

 

רינה: ההחלטה לשוב ולהתמקד בסניף הראשון והמקורי היתה קלה, ברורה ומשותפת או שיש לכן תחושת החמצה?

מיכל: אין ספק שזה היה שיעור יקר ומשמעותי לכך שלא נכון לנו כרגע להיות רשת, וזו חוכמה לדעת מתי ואיך לקבל החלטות אישיות ועסקיות מושכלות. באופן כללי אני פחות מתחברת “לרשתות” ויותר מאמינה בחנויות קונפסט קטנות וייחודיות.

נעמה: היה לנו פרק זמן מספיק ממושך על מנת להבשיל ולהבין שהגיע העת לשחרר. היה לנו ברור שעל מנת להיות מדויקות לעצמנו, להשיב את השליטה על ערכי המותג שבנינו ולא פחות חשוב – להנות מהעסק, ממה שאנחנו מביאות ומהלקוחות, אנחנו צריכות לשוב לנקודת הפתיחה ולהתקדם משם. משהו הלך לנו לאיבוד בדרך וכנשות עסקים, בטח כאלו שמדברות וולנס איזון ובריאות מיטבית זה בדיוק המהלך הנדרש – לדייק מסלול מחדש.

 

חנות קטנה ומטריפה

החגיגה בהחלט לא נגמרת רק הולכת ומתעצמת כאשר כל המיצים, הסלטים, הכריכים, הקינוחים וכו… חוזרים לסל אחד – לבלנד הרצליה. השאלה בנוגע לתוכניות העתידיות מעלה בהן חיוך והתרגשות כמעט מחודשת.

נעמה: אנחנו עומדות להוסיף עוד הרבה תוכניות תזונה, להפעיל שירותי משלוחים, ולהפגין נוכחות מלאה גם בעסק וגם בבית, משהו שמאד התגעגענו אליו.

מיכל: נקודת אור בהתפתחות שלנו היא, המעבר לייצור במפעל גדול עם רישיון GMP ״ללא גלוטן״ שגם יימכר בעתיד בתפוצה גדולה בנקודות מכירה קמעונאיות. בהחלט יש למה לצפות.

 

עם הפנים קדימה ל 2025, הפנים של מיכל ונעמה קורנות. כמי שמעבירות מסר של 

FOOD LOVE & STYLE ניכר כי הבחירה לשוב לסניף השכונתי והאינטימי במלוא המרץ יאפשר להן להגשים, יותר מתמיד, את תחושת השליחות והמשמעות האדירה. לעצור ולהיזכר במה שגרם להם להוליד את בלנד מלכתחילה.

“כפי שהבטחנו, עם פתיחת סניף תל אביב וכעת גם עם סגירתו, נמשיך להתפתח, לשפר את התפריט, לקיים שיתופי פעולה עם יצרנים ישראלים ולהעניק שרות טוב, נגיש ומכבד. אנחנו רוצות, כמובן, בהזדמנות זו, להודות לכל הלקוחות והעובדים.

הם שותפים מלאים להצלחה וכולם מוזמנים באהבה לסניף הבית בהרצליה.

פוסטים קודמים
Go to top
דילוג לתוכן