שימו לב, ערכות תזונה ודיטוקס ניתן לאסוף עצמאית מהסניף הסמוך לביתכם כל בוקר משעה 7:30 (אין משלוח)

בלנדיות נהנות יותר – ראיון אישי עם מיכל ונעמה מייסדות בלנד

בלנדיות נהנות יותר – ראיון אישי עם מיכל ונעמה מייסדות בלנד

״בלנדיות״ נהנות יותר
שיחה על ביזנס ופלז’ר לרגל פתיחת סניף הדגל החדש בת”א

 

2023 מביאה איתה בשורה מעולה לשנה החדשה – סניף דגל חדש ומרגש לבלנד, המקום שהפך לבית עבור אלו הבוחרים בתזונה נקיה, חיים מאוזנים, שמירה על בריאות הגוף והסביבה. 

לרגל הפתיחה והתוכניות קדימה, בחרנו להביט גם לאחור. 

נפגשנו עם רינה, לקוחה נאמנה, כותבת תוכן ועיתונאית לשעבר במעריב, לשיחה חברית, עסקית ובעיקר כנה.

לסכם 4 שנים של עשיה, עם המון התרגשות לבאות ולספר על שליחות שכולה Blend לחיים מיטביים. 

***

הבשורה היתה שם מיד עם הפתיחה. “בלנד” כשמו כן הוא, “ערבול” בין עולמות של מזון, בריאות ולייף סטייל. שילוב מדויק של ערכים עבור אלו המבקשים להפחית בתזונה מעובדת עתירת סוכר ולשלב איכות טעם ואסתטיקה מבלי לפגוע בסביבה ובשגרת החיים. “אין התפשרות על הטעם והאיכות” מיכל ונעמה מבטיחות ומקיימות, ובאותה נשימה מאמצות ערכים של קיימות. וכן, יש כאן גם בלנד אנושי-נשי, של שתי חברות, שכנות שהפכו לשותפות עסקיות ואשר השכילו להקיף עצמן באנשים טובים.

רינה: אני מאמינה שמרבית הלקוחות כבר מכירים אתכן, בכל זאת, מקום שכונתי. ידוע שאתן נשואות, אימהות ל-3, שחגגתן לאחרונה 50, ושאתן חובבות קיימות, תזונה מיטבית ובעיקר כלבים. מבחינתנו אתן יחד מאז ומעולם. איך באמת הכרתן? 

נעמה: היינו שכנות, אבל חברנו אחת לשנייה בגיל 39 במהלך ריצת הבוקר. מהר מאד רקמנו חלום משותף להיות אצניות רציניות, פרויקט שלגמרי נכשל. שיא הקריירה שלי היה ריצת 10 ק”מ בבוקר יום הולדתי ה 40.  

בתום הריצה היינו מפנטזות על שייק טרי מקום שנוכל לאכול בו אוכל איכותי, כזה ששווה היה להתאמץ בשבילו. ניתן לומר שמזימת בלנד נרקמה בסשנים האלו כאשר האדרנלין בשיאו. זה היה הצעד הראשון, במלוא מובן המילה. 

מיכל: בתוכנית המקורית בלנד תוכנן כמקום לניקוי רעלים ושייקים בלבד. בית הקפה על כל מוצריו ותכניו היה רק בגדר חלום.

נעמה: בתוכנית המקורית בלנד היה בכלל חלום שלך…

רינה: מיכל? זו אמירה שבהחלט דורשת הרחבה

מיכל: תמיד הייתי אשת חזון ויזמית בנשמה מאז ומעולם היתה לי משיכה לעולמות הוולנס והאסתטיקה והיה לי רצון להביא אותם לידי ביטוי ברמה המעשית. הקמתי עסק לבגדי הנקה, העשרתי עצמי בקורסים רבים: תזונה, צילום, בישול, דמיון מודרך, עיצוב, גמעתי קורסים כמו שייקים. בשלב מסוים, התחלתי לסחוט מיצים בבית ולשווק תוכניות ניקוי רעלים לחברים בשכונה. במקביל בניתי תוכנית עסקית למקום שמאחד את כל האהבות שלי: עיצוב, קולינריה, תוכן ואירוח. מיד שפגשתי בנעמה, בתזמון בו שתינו היינו בין עבודות, הפעלתי עליה מכבש להקים את בלנד. אפשר להגיד שהוצאתי לה את המיץ עד שהסכימה.

נעמה: העדפתי לשתות את השייק בנחת, בלי כל העבודה מסביב. אבל בסופו של דבר הבנתי שיש כאן הזדמנות. חזרתי  מטיול משפחתי ארוך, שהבהיר לי עד כמה אני בשלה לעשיה עסקית. אני זוכרת שהתקשרתי למיכל ולמחרת כבר הלכנו לראות את הנכס.  פתחנו עם שני עובדים, מצאנו את עצמנו סוחטות ועובדות בבר והבנו שיש לנו עסק.

רינה: מה שהחל בשייק הסתיים בתפריט מגוון ועשיר ב “ללא” – ללא סוכר, ללא חלב, ללא גלוטן או במילים אחרות, ללא נקיפות מצפון…

מיכל: נעמה הפסיקה לצרוך מזונות עם סוכר וגלוטן כבר תקופה ארוכה ולא היה לה איפה לאכול. בחיפוש אחרי מזונות שהם גם בריאים וגם טעימים, ההיצע היה דל. היינו חלוציות בתקופה בה לא הלכו על זה עד הסוף בשום מקום בארץ. 

הן עונות זו בשם זו, משלימות אחת את השנייה ללא מילים. החיבור בין השתים, אינו מקרי בהחלט. בדומה למיכל, גם נעמה משפטנית בהשכלתה עם תואר שני בייעוץ ארגוני ועבר כיזמית בתחום האופנה. אחרי 4 שנים במסעדת “לילית” הידועה, היה לה ברור כי אירוח, מכירות ושירות לקוחות הם חלק מהדנ”א שלה. השאיפה להקים מקום אמיתי, טרי, שלא יעגלו בו פינות ויקפידו בו על חומרי הגלם, הניקיון והראיה הסביבתית הרחבה, היתה משותפת.

רינה: איך נראית הצלחת שלכן? אתן מקפידות על תזונה נקיה ולא מעובדת כעניין שבשגרה?

מיכל: אני לא מאמינה בתזונה קיצונית סגפנית, אני ניזונה מהכל ובמידה. אוכל מבחינתי חייב  להיות טעים ומהנה וכמובן עדיף שיהיה בריא. בלנד זו אלטרנטיבה למי שרוצה לאכול מזון אמיתי ללא נקיפות מצפון. מניסיון אישי ושל אנשים הסובבים אותי שסבלו מבעיות עיכול, השמנה וליחה הבנתי שמוטב להימנע באופן גורף ממזונות המכילים סוכר מעובד, חלב מן החי וגלוטן. הרעיון והמסר שלנו הוא איזון. אני מנשנשת במבה, “מאזנת” עם קרמבו, הכל במינון ומידה.

נעמה: תמיד אפשר לצאת לריטריט דיטוקס בסופ”ש, אבל מה שקיצוני, שהוא אינסטנט, לא מחזיק לאורך זמן. אנחנו רוצות לאפשר לאנשים לשלב את הדיטוקס והתזונה הנקייה בשגרה. מעבר לעובדה שהתפריט שלנו מוכרח להיות טעים ומפנק, הוא חייב להיות פרקטי ולהשתלב בשגרת היום יום. המגוון הוא רחב, ארוז וכבר מוכן לאכילה במשרד, בחוץ, אצלנו או בבית. 

מיכל: העסק שלנו מאתגר. אין קל מלתת לאנשים את הסם הלבן שלהם. זה גם הרבה יותר כלכלי, אנחנו מציעות אוכל שאינו ממכר. זה כאילו הפוך על הפוך, בבלנד יודעים שובע. שמים דגש על איכות ולא על כמות. בלנד מיועד לאנשים עם תודעת בריאות שרוצים להרגיש טוב ולעשות שינוי באורח החיים שלהם.

החדשות הטובות הן, שנעמה ומיכל בעצמן לא ידעו שובע, מהר מאד הביקוש לעוד מהבלנד בלנד הזה עלה, הלקוחות היו צמאים ולא רק לשייק. 

בית הקפה השכונתי שופץ והורחב בקורונה, האתר גדוש תכנים העוסקים בבריאות מיטבית, ערכות ניקוי רעלים ותזונה, ולאחרונה התווספה גם מאפיה קטנה ומטריפה. 

רינה: רגע לפני התרחבות נוספת של משפחת בלנד עם סניף דגל מרשים בתל אביב, מה השתנה בחייכן הפרטיים?

נעמה: במילה אחת? הכל. אנחנו בעיקר לא עקרות בית (במובן החיובי של המילה). נולד לנו ילד שלא מתבגר, הוא בסך הכל בן 4 ויש לו הרבה דרישות וצרכים מיוחדים. לפני בלנד הייתי אמא מרצה, פתאום אני אמא מרוצה, כולם הרוויחו.

מיכל: המסר של בלנד הוא  FOOD LIFE STYLE ברמה האישית לא נשאר לנו הרבה “לייף”, אבל תחושת שליחות ומשמעות אדירה. 

רינה: לא רוצה להשבית שמחות, אבל לא דיברנו על משברים

מיכל: כל יום מביא איתו משבר חדש, אין כמעט יום ללא מחסור בעובד, בתקלות תפעוליות, לא חסרות שריפות לכבות. אבל המזל הוא, החיבור החזק ביני לבין נעמה. שתינו נמצאות באותו שלב בחיים, עם ילדים באותו הגיל ועוד קווי דמיון. אנחנו מביאות כל אחת דברים שונים לקשר ולעסק, אבל מיושרות בפרטים ובחזון.

בשונה מהסניף השכונתי והאינטימי בהרצליה, חלק מהחזון היה פתיחת חנות דגל בתל אביב, כבר בינואר 2023. ששים וחמישה מטר של יופי והשקעה, בשורה טבעית ואקולוגית ללא הפסקה.

רינה: ספרו על הבייבי החדש?

נעמה: וואוו זה עומד להיות מקום של הגשמות. נרחיב את מגוון האוכל, האקססוריז ונקדם תכנים נוספים בעולמות הבריאות. הכל, כמובן, יהיה מוקפד ועשוי מחומרים טבעיים וידידותיים לסביבה. בלנד הרצליה הוא הילד הראשון, כבודו במקומו, אבל הוא נבנה טלאי על טלאי. השירותים, המאווררים, התנורים, השקעים למחשב, אפילו המדבקות, הכל נוצר עקב בצד אגודל בהתאם לצרכים וההזדמנויות שנולדו בשטח. הפעם, התחלנו מהסוף – מהחלום, מהחזון, מהבשורה.

רינה: אז איפה אתן עוד עשור? באיזה סניף אני אשב לאכול את החסהלט שלי ואשתה גולדן לאטה?

מיכל: נישאר מותג פרימיום עם מוצר מאוד ייחודי. לא יהיו עשרות סניפים, אלא מספר חנויות קונספט במיקומים אסטרטגיים שישמשו חלון ראווה לתכנים רבים מעולמות הוולנס. נמשיך להיות מענה אפשרי עבור מי שבריאות ואיכות חיים חשובים לו. נמשיך לפתח מוצרים פונקציונאלים עם תזונאיות ונטורופתיות, לקיים שיתופי פעולה עם יצרנים מקומיים וכמובן, להנות מהדרך.

נעמה: ברמה השירותית חשוב לנו להמשיך ולהעניק שרות טוב, נגיש ומכבד. אנחנו לוקחות לתשומת ליבנו כל משוב, הלקוחות והעובדים הם שותפים להצלחה ואגב, זו הזדמנות נפלאה לומר תודה.

ההזדמנות לומר תודה היא הדדית, לא בכל יום נפתח מקום שמביא קשיבות אמיתית בכל מובן, לגוף, לסביבה ולכל לקוח ולקוחה שמבקשים לפגוש wellness מסוג אחר. בין אם בהרצליה או בתל אביב, באינסטגרם או באתר, ניכר שמיכל ונעמה הן שלם שעולה ובעיקר מאד מקפיד על כל חלקיו. 

יש לנו בלנד ציפיות בנוגע לסניף הדגל החדש, התרגשות שהיא בריאות מיטבית.

פוסטים קודמים
Go to top
דילוג לתוכן