תחליפי חלב בריאים וטעימים שחלב על הזמן!

נהוג לומר שלא בוכים על חלב שנשפך, אנחנו נוסיף "תלוי איזה"… חלב טרי ומזין שעשוי משקדים טריים בסחיטה קרה, אם ישפך חלילה, בהחלט ישבור לנו את הלב🤨

החלב, ששמו הלך לפניו שנים רבות כמזין ובריא לבני האדם, כבר לא נהנה מיחסי הציבור שיוחסו לו בעבר. 

יחד עם ירידת קרנם של מוצרים לבנים נוספים כגון סוכר, קמח ודומיו, גם החלב נתפס כמוצר שנוי במחלוקת ולא בשל הצבע.

בעבר, אמרתם חלב, אמרתם בריאות ובמיוחד בריאות ילדים. 

הוא נחשב כמועיל למשק הסידן בגוף, 

מחזק את העצמות והשיניים, 

עשיר בחלבון, 

התורם הראשי והאחראי להתפתחות וגדילה של הדור הבא.

בשנים האחרונות, לאור העלייה בתחלואה בקרב מדינות המערב, מוטל  ספק רב בתרומתו של החלב לבריאות בני האדם.

לפני שנתאר מה כן, בכל זאת אנחנו בעד הגישה החיובית, 

הנה כמה נקודות על הסיבות מדוע חלב פרה הוא לא ידידו הטוב של האדם:

חלב פרה שונה בהרכבו בצורה מהותית מחלב אם. 

כל הרכב החלבונים, שומנים ופחמימות נועד להזין עגל שהתפתחותו העיקרית היא בגדילת הגוף ופחות בהתפתחות המוח. 

עבורנו בני האדם, התהליך הוא בדיוק הפוך – המוח מתפתח מאוד מהר והגוף לאט יותר. 

מה בכל זאת משותף לנו ולעגלים? שנינו יונקים בשלב ההתפתחותי הראשון בחיינו  ולאחר מכן עוברים בהדרגה לצרוך מזונות מוצקים ולא ממשיכים לינוק כל החיים. 

המסקנה היא, שאין סיבה להמשיך לשתות חלב בגיל בוגר, אותו משקה שמלכתחילה לא נועד לנו. 

ואם להוסיף שמן למדורה, או קצף לחלב🥛, חלב פרה מתועש, עשיר בהורמונים ואנטיביוטיקה המשבשים את ההתפתחות התקינה של ילדינו, ופוגעים בבריאותנו. 

לא נכנס לתהליך הפסטור שמטרתו להרוג נגיפים וחיידקים ולהאריך את חיי המדף של הנוזל. תהליך תעשייתי בו החלב עובר חימום וקירור מהיר תוך פגיעה בערכו התזונתי (ספק אם עוזר להאריך את חיינו…)

המגמה ברורה ובעיקר ההשלכות המזיקות של חלב הפרה:

*רגישות ואי-סבילות ללקטוז בשל הקושי בפירוק סוכר החלב. אם אתם סובלים מכאבי בטן, מעי רגיז, נפיחויות, אלרגיות, ליחה, אסטמה, דלקות, אקנה וכו'… זה הזמן להיבדק או פשוט להימנע מצריכת חלב פרה.

*אוסטאופורוזיס – "בריחת סידן מעצם" ששכיחותה באוכלוסייה מערבית היא פי 2.5 מאשר בנשים במזרח הרחוק. שם המקור העיקרי לסידן, מגיע בעיקר מסויה ודגים. 

תעשיית החלב משקיעה הון עתק בשכנוע האוכלוסייה כי חלב טוב לנו ואף הכרחי לבריאותנו. אנחנו, כידוע, מאמינים כי כל אחד מוזמן להתחבר למה שנכון עבורו. למצוא את שביל החלב שלו…

חג השבועות קרב ובא, חג שכולו אווירה לבנה, גבינות ומוצרי חלב מגוונים ובעיקר טעימים. באווירת החג, נשמח להעשיר את עולמכם באלטרנטיבות טבעוניות, טעימות ובריאות, לשים בטנא הוולנס שלכם.

ואם מדברים על חשיבות צריכת מזונות עשירים בסידן, חשוב לא פחות שיגיעו ממזונות בעלי רמת ספיגה גבוהה בגוף ולא בהכרח מחלב מן החי כגון: כרוב, קייל, גרגיר נחלים חסות, ברוקולי , שקדים, זרעי פשתן, שומשום, סויה, קשיו,  לוז, קוקוס, ועוד, מזונות -על שהם שחקנים ראשיים בתפריט הבלנדי שלנו.

רשימת החלופות הצמחיות למשקה חלב הפרה הקיימת היום בשוק הינה מגוונת מרשימה ומיטיבה; החל מחלב שקדים, אגוזי לוז, קוקוס, שיבולת שועל, קשיו, אורז וסויה. כל אחד יכול למצוא את ההעדפה שלו. 

אווירת חג השבועות והמסורת מביאה איתה תשוקה מיוחדת למוצרי חלב, גבינות ומתוקים. 

כמובן שזו הרגשה אישית של כל אחד ואחת מאתנו, מה וכמה אנו בוחרים להאמין ולאמץ. 

כחלק מתפיסת עולמנו בבלנד, המינונים והמודעות הם לעולם משוואת האיזון לחיים מיטביים.  

בדומה לכל הממתקים וה"חטאים" למיניהם, כל עוד אנחנו מודעים למה שאנו מכניסים לגופנו, אנחנו יכולים לבחור את המינון הנכון לנו ולחיות בשלום ובאהבה עם עצמנו.

הבריאות שלנו אינה תלויה רק באלו חומרים כימיים אנחנו מכניסים לגוף, אלא, גם איזה תכנים רוחניים אנחנו מכניסים לנפש ועם מה אנחנו מזינים את הנשמה שלנו. 

הימנעות פנאטית היא לחלוטין לא ערך נשגב לשיטתנו, הקשבה ומידתיות לעומת זאת, דווקא כן.

חג השבועות, הלא הוא חג הביכורים, מה שמזכיר לנו שאם אתם מבקרים ומתארחים, יש לנו שפע מוצרים על בסיס חלב צמחי להתהדר בהם: פלטות גבינות אגוזים ושקדים, כריכים מפנקים, משקאות חב בסחיטה קרה, עוגות, שוקולדים וגם מתנות לבנות ידידותיות לסביבה.

לכבוד חג שבועות תינתן 10% הנחה חד פעמית על כל פרטי האקססוריז הלבנים בחנות: כירבולית פיקה, נרות סויה טבעיים , גפרורים, סבונים, מחברות, פלייסמטס,  שוקולד לבן, משקאות חלב שקדים בסחיטה קרה וכדומה.

ולא פחות חשוב, היה ותבחרו לחגוג בפיקניק מפנק עשיר בגבינות איכותיות מהמגוון שלנו, אנחנו כאן להכין עבורכם את בלנד הטנא המושלם. 

כל שנותר לכם הוא להביא את היין… ושיהיה לבן כמובן😊

חג שמח ובריא מצוות בלנד

תגובה אחת על הפוסט “תחליפי חלב בריאים וטעימים שחלב על הזמן!

כתיבת תגובה