על צומות ויום הכיפורים  

יום כיפור = פסק זמן (כן גם מהשוקולד) וחשבון נפש.
נשמע כבד? מבטיחים שאחרי הצום תרגישו הקלה… (תרתי משמע)
ישנן גישות שונות לגבי מה רצוי לאכול ביום שלפני הצום, בסעודה שאחרי, כמה צריך לשתות וכו…
נראה שאין כללים שמתאימים לכולם, למעט אלה שתקפים אצלנו בבלנד כל השנה:
להמנע ממזון מעובד ומתועש,
להמנע משמנים מזוככים ומוקשים, להמנע ממוצרי חלב מן החי
להמנע מסוכרים ופחמימות ריקות.
ויש כלל נוסף שהוא נר לרגלינו כל השנה… "פחות זה יותר" ! Less is more
אין צורך להעמיס יותר מהרגיל, לא לפני ובוודאי שלא אחרי הצום. רצוי אפילו להפחית בהדרגה ובמתינות את כמות האוכל בימים שלפני הצום, על מנת להקל על מערכת העיכול ועל כלל המערכות בגוף.
אז מה מומלץ לאכול ביום הצום ולאחריו בארוחה המפסקת?
מסתבר שאין צורך במשהו מיוחד, מלבד מזון נקי בריא ומזין, כלומר מזון "אמיתי" שהגוף מכיר ויודע למנף לצרכיו: פירות, ירקות חיים, מבושלים, מאודים, עלים ירוקים ונבטים, פחמימות איכותיות מדגנים מלאים: כוסמת, קינואה, אורז מלא וכדומה. חלבונים מן הצומח מקטניות קלות לעיכול כמו מאש ועדשים. שומנים איכותיים: אבוקדו, שקדים, אגוזים, שמן זית וטחינה…
וכמובן אל תשכחו לשתות הרבה מים בין הארוחות (עדיף לפחות חצי שעה אחרי). אפשר ורצוי להעשיר את המים בפירות עונתיים טריים כמו בתמונה שיוסיפו להם טעם ויופי.
אנחנו בבלנד מאמינים שאין צורך לחכות ליום כיפור כדי לצום. אנו מאמינים שצריך לתת לגוף הפוגה גם בימי חול בתדירות משתנה לפי הצורך. הצום שאנו ממליצים עליו כולל צריכת מיצים על בסיס ירקות ופירות מסחיטה קרה מפוצצים בויטמינים ואנטיאוקסידנטים במשך יום אחד (פעם בחודש), במשך 3 ימים (כל רבעון) במשך 5 ימים (כל חצי שנה)
בתום הצום התחושה עילאית של קלילות וטוהר, הגוף מתמלא באנרגיות, מצב הרוח משתפר, העור נראה זוהר, החשיבה מתבהרת ומתחדדת, מערכת העיכול חוזרת לתפקוד תקין וכך גם שאר מערכות הגוף… הצום מנטרל התמכרויות לסוכרים וניתנת לנו שליטה והזדמנות לחשב מסלול תזונתי מחדש. מסלול מיטיב ומעצים.
אנו מאמינים שלא צריך ל״חטוא״ כדי לצום ואם כבר חוטאים אז עדיף ללא רגשות אשמה. זה הזמן לסלוח לעצמנו ולהשתפר.
אז ביום הכיפורים הזה אנו מאחלים לכולם צום קל וחזרה הדרגתית לתזונה בריאה ומאוזנת כל השנה.
גמר חתימה טובה!
צוות בלנד

כתיבת תגובה